yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Phan May
Ik geef het toe: ik ben een fan van de Oosterse keuken en dan word je snel kieskeurig in het grote aanbod 'Thaise' restaurants dat Vlaanderen rijk is. In Brussel zijn we tot op heden trouwe fan van 'Les perles de pluie' en in Lier kan de 'White House' op onze onvoorwaardelijke steun rekenen. Sinds kort is Phan May in Antwerpen een vaste stek voor ons geworden.
 
De Oude Koornmarkt roept bij ons herinneringen op aan snelle hap-slik-wegitalianen, pitatenten (al dan niet met 10% vlees) en andere zaken waar toeristen op zoek gaan naar een snelle hap. In die omgeving opende Phan May enkele maanden geleden de deuren. We besloten het restaurant aan onze smaakpapillen te onderwerpen. De papillen hebben het zich niet beklaagd. Ik moet toegeven dat ons eerste contact met de bediening ons deed denken aan Thailand ten voeten uit. De ober was niet komen opdagen en dus moest moeder maar even kokkin-ober-afruimster spelen. Trop is teveel, maar kom, je gaat voor het eten en het draagt alleen maar bij aan de extra sfeerzetting.
 
Ik hou van Laab (gehakte kip), neen ik ben verslingerd aan dat gerecht: verse fileetjes die tot gehakt gesneden worden, verse munt en pepers, gemalen nootjes en dan besprenkeld met limoen. Pikant en zuur: zalig.
De curry die Ann nam was ook zeker opgewassen tegen de test van doorwinterde Oostenreizigers ;-)
 
Kortom, buiten een aantal randfoutjes (de bediening kan beter, maar langs de andere kant: het draagt bij tot het authentieke van de omgeving) is dit restaurant een aanrader in onze Thai-index.
 
MAAR, dat was buiten de smaakpapillen van ZONE 03 gerekend. Beginnende restaurants hebben het niet gemakkelijk, zelfs gevestigde waarden zijn niet langer veilig (denk maar even aan ABSOLUUT ZWEEDS), maar de recensie die in het magazine las, deed me even sllikken.
 
Het buitenterras heeft een likje verf nodig en de ober kon niet alle ingrediënten benoemen die op een schotel lagen. ?????????????? Ik heb nog nooit een likje verf nodig gehad om mijn eten lekkerder te vinden. Ik geniet van mijn bord en als ik naar de omgeving wil kijken, dan weet ik ook dat ik die erbij moet betalen.
 
Zelfs het eten werd afgebroken. Nu ja, iedereen heeft het recht op eigen mening, maar dit kan de doodsteek zijn voor een jong startend bedrijf. ZONE 03 moet geen beleid voeren zoals onze premier en aan de hand van een dagelijkse hoeveelheid prozac het leven door een roze bril zien. Maar een beetje begrip voor een startend bedrijf mag van mij wel.
 
Neen, we zijn geen aandeelhouders van het restaurant en het zijn ook geen familieleden. We werden alleen aangenaam verrast door de lekkere en goedkope keuken en door de vriendelijkheid van het personeel (en dan vooral de moeder).
 
Dus als je geen belang hecht aan een likje verf en je niet door het lint gaat owv een druppel gemorste wijn, dan moet je toch maar eens proberen naar PHAN MAY te trekken. Je keert tevreden terug.
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl