yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Bore of the worlds
Vanmorgen in een smalle straat voorbijgestoken door een hoop negativiteit in een uitgebouwde bolide van 1975 (ongetwijfeld gefinancieerd door ons aller vriendin Mevr. Leemans). Toen ik dit heerschap even attent wou maken op zijn mensonvriendelijk gedrag, bleek hij dan toch ineens veel tijd te hebben, want onder het omhoog houden van een middenvinger links en rechts (waarmee stuurde die man in hemelsnaam?) verminderde hij zijn snelheid tot de wettelijk toegelaten limiet. Nog een lekker bruusk optrekken en dan testen of de remmen nog functioneren. We mochten het ganse klerezootje van een breindode maniak meemaken. Nu moet ik toegeven dat ik die tien minuten meer adrenaline door mijn lijf voelde pompen dan tijdens de twee uur 'War of the worlds' waarop ik me deze dag trakteerde. Jeezes, het boek is beter dan de film, kreeg voor mij een andere betekenis. Twee uur lang wordt de mensheid systematisch uitgemoord door een bende Nilfisken op hol. Gelukkig slaagt 1.50m acteertalent Tom Cruise erin om met zijn zoon en dochter uit de handen van deze wezens te blijven. Na 10 minuten voelde ik al een zekere sympathie voor de wezens en snap ineens de reden waarom het slecht gaat met de Amerikaanse film. Mensen, kijk eens rondom u. Je krijgt verdomme meer adrenalinestoten tijdens een kort ritje met de wagen.
Het verhaal? Tom Cruise lost containers, merkt op dat tijdens een storm de wind naar de orkaan waait en niet omgekeerd (sterk), een paar minuten later breken de straten open (al eens gereden op de N49 naar Knokke? We zouden het hier verdomme pas merken als er zo'n stofzuiger voor je neus staat) en onze held vlucht voor de wezens. Twee uur en een aantal miljoenen doden later (ik spreek niet over de bioskoopbezoeker die zich op zijn stoel doodergerde), brengt TC zijn dochter naar zijn ex-vrouw in Boston. Ook al lijkt heel Amerika op Gent na de Gentse feesten, blijkbaar hielden de wezens toch architectuur, want deze stad werd gespaard. Oh ja, zijn zoon heeft het ook nog overleefd en was daar al. Geef toe: Greyhound is altijd een beetje reizen. Maar om het met de woorden van grootvader Simpson te zeggen: 'I've coughed up scarrier stuff than that'. Ik heb het overleefd, maar Hollywood zal moeten beseffen dat het zichzelf geen dienst bewijst met dit soort no-brainers over het publiek uit te storten.
 
Wie geïnteresseerd is in H.G. Wells, kan eens hier klikken. Wie het wel een goede film vond, raad ik aan om op zatermiddag eens in Hoboken te dimmen naar een witte wagen die te snel rijdt. Je zal dadelijk veel meer spanning en een even achterlijk plot zien.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl