yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Patrasche Hoboken
Deze week 'de late' op het werk en dan maak ik van de gelegenheid gebruik om eens een paar nieuwe adresjes op te zoeken. Mocht het dan tegenvallen, dan ben ik alleen maar de pineut.
Gisteren in stamrestoken A la ville gaan lunchen, dus vandaag eens iets anders geprobeerd.
Hoboken, stad van de metallurgie, van het lood, maar ook van het grootste bos rond Antwerpen en van restaurant Patrasche. en daar trok ik vanmiddag naartoe.
 
Slechts een tafeltje is bezet, maar dat is ook niet moeilijk: zomervakantie, weet u.
 
Ik zeg de gastvrouw dat ik alleen ben en krijg prompt een tafel van vier aangeboden. De kaart is beperkt. Ik lees heel veel mosselgerechten, maar die heb ik de laatste tijd al genoeg gegeten. Een menuutje is teveel van het goede, dus ik besluit maar à la carte te eten.
 
Even moeilijk doen: vragen of de carpaccio van gele vintonijn met zomertruffel ook mogelijk is als hoofdgerecht. Neen, dat is te moeilijk. De kok is koning en ik zoek dan maar een ander gerecht. O ja, het menuutje bestond uit een verse garnaalkroket en zalm met verse pasta (niet echt vernieuwend te noemen).
 
Ik besluit dan maar om de tongrolletjes met verse mosseltjes,garnaaltjes en zomertruffel te nemen. Ik moet toegeven dat ik nog nooit truffels gegeten heb (toch wel, dat mierzoete spul uit chocolade) en bestel er een kwartje witte wijn bij. De wijn verschijnt aan tafel en ik kan er niks op aanmerken, maar ik heb ook geen idee wat ik gedronken heb. (even zeggen welke wijn het is, kan alleen maar extra tevreden klanten opleveren). Een kwartiertje later verschijnt mijn gerecht. de tussentijd heb ik maar gedood met de lectuur van een artikel over Gust Gils. Geen amuse gueule, raar, maar in A la ville zal ik blijkbaar verwend worden. Over het gerecht kan ik niets verkeerd opmerken. De puree is van verse aardappelen (ik hou niet van puree, maar dat is mijn probleem). De verse peterselie geeft het geheel een frisse smaak. De saus is lekker, maar te zwaar voor mij, een lichter sausje had bij dit gerecht zeker geen problemen opgeleverd. De truffels, tja, ik heb ze nu eens gegeten, maar een meerwaarde was het voor mij zeker niet. (toegegeven ik ben een culinaire barbaar).
 
Als ik nog een koffie vraag, wordt het bord weggenomen en vraagt men niet of ik het lekker vond. Zag ik er zo gelukkig uit, of werd ik gewoon genegeerd. Tijdens de koffie komen bekenden van de gastvrouw en kok binnen en ze verdwijnen op het terras. Een tiental minuutjes later krijg ik de rekening. Ik betaal 31.50 EUR en ga buiten met een duaal gevoel: ik heb lekker gegeten, maar ben niet verrast door de kookkunst. Ik ben correct bediend, maar voelde me niet thuis.
 
Patrasche in Hoboken: hun website oogt professioneel (www.patrasche.be) en er zal zeker een publiek te vinden zijn voor deze keuken. Ik ga ze in de toekomst echter aan mij laten voorbijgaan.
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl