yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Conversaties met K - Koen Peeters
Ik moet het stilaan beginnen geloven dat KBC een kweekvijver is van literair talent. Niet alleen thrillerauteur Deflo en dichteres Hilde Pinnoo zetten zich in voor deze Vlaamse bank, maar ook Koen Peeters is geen illustere onbekende in de financiële en literaire wereld. Ik heb wel moeten wachten tot deze maand om kennis te maken met een auteur die reeds sinds 1988 aan zowel zijn literaire en bancaire carrière timmert.  In Conversaties met K maken we kennis met Robert Marchand (alter ego van Koen?) en de erudiete heer K. Verwijzing naar Kafka? Over het boek zelf kan ik kort zijn: gewoon lezen. Een stilistisch uitgepuurd pareltje dat zeer vlot wegleest en tevens de 'okapi' op de literaire kaart gezet heeft.  In de Meanderkrant vindt de geïnteresseerde lezer een boeiend leesverslag van Geert Goeman over leven en werk van Peeters.
Onlangs verscheen het poëtisch debuut 'fijne motoriek' van deze man. Een recensie zal later dit jaar (of zal het al 2006 worden?) op deze blog verschijnen.
 
Conversaties met K wordt mijn eerste bespreking in een rij associatieve lectuur. Bedoeling is dat ik tijdens lectuur van het boek een idee krijg (al dan niet origineel) voor een volgend boek dat ergens aansluit op het thema, verhaal of auteur. Aan u om telkens te raden welk boek zal volgen. Suggesties zijn meer dan welkom.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl