yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Bourla en Mares
Het gaat niet goed met de horeca op het Antwerpse Zuid. Na Bozart heeft ook Poulet d'Anvers de deuren gesloten. Daar liggen ze in de kelderstraar niet wakker van. Ter hoogte van huisnummer 3 vinden we daar restaurant Bourla en Mares terug. We geven het toe. HIER MOET JE NOG RESERVEREN. We worden door een ober naar de enige lege tafeltje (in het overigens grote restaurant) geleid. Twee woorden overheerse hier: trendy en gay. Het merendeel van de koppeltjes aan tafel kenmerken zich door hetzelfde geslacht. Geen probleem, als het eten maar goed is ;-). Nadeel? Trendy is blijkbaar ook synoniem voor 'absoluut niet-rookvrij'. Lang geleden dat we al onze kledij na een avondje restaurant dadelijk in het 'wasmasjien'  moesten steken.
O ja, het eten. Was zo goed al perfect voor de getrainde smaakpapillen. Ann en ik namen een voorgerecht en kregen een setvige tartaar van verse tonijn die iets fijner gesneden mocht zijn. Voor de rest perfect op smaak gebracht met peper er kappertjes en vergezeld van vers stokbrood. Als hoofdgerecht abslouut geen klagen over de 'kakelverse' filet pur met verse frietjes, het lam en de begeleidende witte huiswijn. Ok we waren begonnen met vis en drinken nu eenmaal liever wit dan rood.
 
We betaalden 109 € voor 4 personen en verlieten voldaan en doorrookt het restaurant. Een nieuwe place-m'as-tu vu in Antwerpen is geboren. Voor ons iets te druk en trendy, maar dat doet geen afbreuk aan het mooie interieur, de vlotte bediening en de meer dan goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wie trouwens wil, kan een doordeweeks menuutje nemen voor nog 15€. dan verschijnt de soepterrine aan tafel, krijg je stoofvlees-friet en nog een ijsje toe.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl