yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
De nieuwe Gierik & NVT is er
Gisteren vie de nieuwe Gierik in de bus. Ja, ik ben een uitgesproken fan van het boekje en de reden is simpel. Onbekend talent krijgt hier een kans, een kweekvijver van nieuwe schrijvers. Het boekje kreeg voor mij een extra nostalgische dimensie omdat ik werk kon lezen van ex-cursisten die ooit samen met mij de schoolbanken deelden in de SchrijversAkademie te Antwerpen. Ze zetten door. Het blijken allemaal weer vrouwen te zijn. Een voor een haakten de mannen af. Ik ook. Te veel teveel en te weinig van het ander, schrijven is leven en duldt geen andere maîtresses. Tris en Kris, Tin en Greet, Jasmin en Marjolein en tenslotte Grunbergepigoon Vera: het deed deugd om hen te lezen, maar ook pijn om mijn afwezig zijn. Ik ben een perfecte beginner, ooit zal ik groeien tot een volmaker.
Julien met zijn filosoferende Engelen. Alain met zijn pen die bladeren deed verbranden in bitter vitriool, Jakvo die zo mooi kon vertellen en nog had leren spellen. De avonden in de kroeg bij Patje, napraten werd nalallen. De lessen stopten nooit voor 2 uur 's morgens. We schreven de ideeën op bierkaartjes die we dan vergaten naar huis te nemen. Gina die er in slaagde om meer plots te creëren op een bladzijde dan Dan Brown in een boek, Kris voor wie elke les weer een leegvreten van haar handtas werd. We aten mee, we hielden plek, op tijd zijn was er zelden bij ;-).
Dit alles overviel me gisteren bij de lectuur van de nieuwe Gierik. Terwijl een onweer West-Vlaanderen blank zette, las ik voort en moest denken aan Godfried Bomans:
 
Het aardigste van plezierige dingen is de herinnering.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl