yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Weer een beetje eten
Het lijkt wel alsof we een tijdje niet meer op restaurant geweest zijn. Niets is minder waar. Maar er altijd iets over schrijven is niet vanzelfsprekend. Maar nu we weer een paar aan- en afraders hebben, wil ik u deze niet onthouden.
 
In Antwerpen werden we aangenaam verrast door DE WAEL 28, een restaurant waarvan de naam al doet vermoeden dat het op het trendy (waarom steeds weer dat epitheton) Zuid. Gewoonlijk bedanken we voor dergelijke gelegenheden, maar op die warme winterse vrijdag besloten we daar toch even de benen onder tafel te steken. Niet veel volk, van de passage moet men het hier niet hebben. Het enthousiasme van de bediening is omgekeerd evenredig met het aantal bezoekers. Lang geleden dat we zo vriendelijk bediend werden. Een dikke proficiat daarvoor. Maar niet alleen de bediening was fantastisch. We genoten van het interieur (oud herenhuis met moderne inrichting) maar vooral van het voedsel. We besloten het lunchmenu te nemen. Voorgerecht, hoofdgerecht en koffie voor 18€. Wat we gegeten hebben weet ik niet meer, maar toen was het zeker de moeite waard. We komen hier zeker terug.
 
We proberen altijd de lokale horeca te sponsoren en als er dan in Hoboken een restaurant opent met de naam Le Comptoir, dan willen we dat zeker even proberen. De ober/eigenaar is vlot, een beetje te vlot. Hij heeft steeds het best, een goede keuze prijs/kwaliteit en de Vlaamse kok blijkt tijdens het dessert plots Franse roots te hebben omdat mijn echtegenote tiramisu (???) besteld heeft. Mijn Vlaamse karbonaden met verse frietjes zijn lekker, maar zwaar. We zijn oosterse maaltijden gewoon. Het vlees is lekker dradig en smelt in de mond. Ann bestelde lamskoteletjes, maar die waren uitverkocht (de dag voordien wel 40 porties verkocht). De eigenaar raadt de lamscarré aan. Ondertussen staar ik me blind op de waterpijp. Neen, nog nooit gerookt, maar het is niet zo schadelijk. Of ik eens wil proberen na de maaltijd? Waarom niet. Terwijl Ann geniet van een loodzware (maar lekkere) tiramisu, waterpijp ik voor de eerste keer in mijn leven. De volgende dagen werd ik nog misselijk bij de gedachte aan ;-) Veel moderne allochtonen in dit restaurant. Leuk om te zien en te horen. Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn. Dan vragen we de rekening, na een muntthee van het huis. We schrikken ons een hoedje. De waterpijp werd even aangerekend voor een vlotte 10€. Ook de lamskoteletjes (18€) stonden op de rekening aan 24€ voor lamscarré. De rekening bedroeg 72€, terwijl we 56€ verwachtten. Even aan de toog met de ober/eigenaar onderhandelen en de rekening zakt naar 50€. Neen, het eten is lekker, maar we hadden het gevoel dat de overdreven vriendelijkheid duur betaald werd.
 
Een afscheidsfeestje op Ann haar werk eindigde vorige week in La Marée. Hier wordt nog gekookt met liefde voor het vak. Geen hoedrukreinigers in de keuken of laboranten die dampende luchtbellen vol kaviaarextract op je bord toveren. Neen, een tong is een tong is een tong. Ik kreeg een beest van 500gr op mijn bord, terwijl Ann genoot van staartvis. We dronken er een lekker sancerre bij die wel een vlotte 35€ op de rekening plaatste. Zondag waren we terug in Brussel. Een reden om nog eens La marée te bezoeken. Nu nam Ann de tong en ik mosseltjes. De mosselen zijn duur: 22€ voor een pispotje vol. Lekker, maar te weinig. De tong (die me meer dan eens de ogen uitstak) ging aan de overkant vlotjes binnen. We dronken er een half litertje huiswijn bij. Neen, daar moet men iets aan doen. De wijn die we gepresenteerd krijgen gebruik ik meestal om mijn sla op smaak te brengen. Ik zou denken dat dergelijk restaurant de moeite zou nemen om een goed huiswijntje aan te bieden. Wie iets lekkers wil, moet richting (dure) wijnkaart. De tong is dagprijs en kost 33€. We betaalden de rekening en ik ging richting kerstmarkt met nog een hongergevoel. Ann had haar buikje rondgegeten.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl