yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Little Asia: hype of echt lekker
Gisteren op uitnodiging gaan eten in Little Asia. Tenzij u de laatste maanden effectief doorgebracht hebt in een ander werelddeel, moet de hype rond de bootvluchtelinge Quyên u zeker niet ontgaan zijn. Vietnam verlaten, in Vlaanderen aanbeland en uiteindelijk zakenvrouw die het beste Vietnamees restaurant van België zou uitbaten. Tijd om poolshoogte te nemen.
Inderdaad hier geen gouden wuivende kattenbeeldjes of fotootjes van rijstvelden. Neen, het restaurant is trendy, de bezoekers eveneens. Reden te meer voor mij om de keuken eens onder de lopen te nemen.
We kozen voor het menu Little Asia met aangepaste wijnen. 60 euro voor Vietnamees voedsel: prijzig, maar de volgelopen zaak doet het beste vermoeden. De tafels staan dicht bij elkaar en als we genieten van een aperitiefje met de obligate kroepoek (kan men niet origineler zijn), kunnen we meeluisteren met de trotse aanstaande mama aan de tafel achter ons. Hier komt men niet om rustig te genieten, maar om gezien te worden. Als voorgerecht krijg ik een zeevruchtensoep met galanga. Lekker, veel citroengras en gember (galanga klinkt natuurlijk exotischer) en 3 stukjes zeevruchten. Het is weinig. Ondertussen wordt de wijn rijkelijk uitgeschonken door trendy in oosterse kledij uitgedoste diensters. Het oog wil ook wat. Spijtig genoeg wordt er niet vermeld welke wijn we krijgen. Als tweede gerecht verschijnen er perfect gestoomde dim sum, waaarbij ik 4 stuks ook weer aan de magere kant vind. Het hoofdgerecht is een rijkelijk versierd bord waarop eendeborst met gemengde paddestoelen prijken. Een potje rijst voor drie personen wordt bijgezet. Drie schepjes rijst. Er wordt niet gevraagd of we nog extra rijst wensen. Ten slotte krijgen we een heerlijke sorbet voorgeschoteld. We sluiten af met koffie en grappa. Na het betalen van een vrij dure rekening komt DE DAME zelf vragen hoe we het vonden. Mijn collega's vonden het lekker en genoten van de trendy omgeving. Ik ging met een tweeslachtig gevoel buiten. Zou het restaurant ook zoveel succes hebben zonder de media-aandacht, want rond de Brusselse beurs zijn meer Vietnamese restaurants, waar ik lekkerder en authentieker gegeten heb en waar de prijs-kwaliteit beter is. Het volle restaurant spreekt mijn oordeel tegen.

Reacties

Piet Snot op 14-03-2007 14:57
Galanga is geen gember, maar laos. Hoeveel stukjes kreeft heb je meestal in je kreeftensoep? Vietnamees is geen Thais. Lekkerder is subjectief. Authentiek is geen maatstaf voor kwaliteit. Een gebakken ei is ook goedkoop.
Piet Snot op 14-03-2007 15:06
Voor de aardigheid, galanga in NL is Laos, hoe het in België heet durf ik niet te betwisten.
yves op 14-03-2007 15:17
Galanga is inderdaad Laos, maar een gemberachtige. Het wordt inderdaad meestal op de kaart gezet omdat het m.i. authentieker klinkt.
 
Thaise moest inderdaad Vietnamese worden en is ondertussen aangepast.
 
De andere opmerkingen getuigen inderdaad van het feit dat het MIJN OORDEEL was. Het volle restaurant bewees dat veel mensen het wel de moeite waard vonden.
 
De laatste zin is ook een beetje afgezwakt.
 
Maar mijn mening kan je niet veranderen
Piet Snot op 14-03-2007 16:45
Ik roep altijd om het hardst galanga tegen mijn vriendin, en zij zegt het dan terug. Het is dan de truc om de l van langa zo zwoel mogelijk te laten klappen. Met laos worden de weekenden altijd wat tammer. Galanga klinkt al met al authentieker dan laos. Die mening delen we.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl