yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Hoe Starbucks mijn redding werd --- Michael Gates Gill

Hier bij Starbucks leken zowel de partners als de gasten om tactische redenen te hebben afgesproken dat ze elkaar het beste met respect en waardigheid konden behandelen. Ik had nooit eerder zo’n werkomgeving meegemaakt. Ondanks het feit dat ze vele maanden en zakken geld besteedden aan het schrijven van hoogdravende mission statements brachten de Quote-500-bedrijven die ik had meegemaakt het gezwets dat ze predikten niet in de praktijk.
 
(…) ‘Vertel het maar’, vertelde ik stoïcijns. Ik wilde niet om genade smeken. Ik wist dat dat geen zin had. Ik hoopte dat Linda op zijn minst haar best had gedaan voor mij, omwille van de goede relatie. (…) ‘Wij moeten je laten gaan, Michael’. Ze sprak de woorden uit als een robot. Ik moest toegeven dat het haar niet gemakkelijk viel om het te zeggen, vooral dat gemaakte professionele ‘wij’. (p.15)

Michael gates GillMichael Gates Gill had alles mee om in het leven te slagen. Zijn vader was een bekend journalist bij The New Yorker en zelf kreeg de jonge Michael via het ‘old boys network’ de kans om aan de slag te gaan bij het grote reclamebereau JWT. Een perfect gezin, groot huis en veel geld moesten het gebrek aan vrije tijd en de lange werktijden compenseren. Tot hij plots te oud bevonden werd door het management. Van de ene dag op de andere stond de creative director op straat. Geen loon, alleen nog maar heel veel vrije tijd om achterom te kijken. De kinderen volwassen zonder ze te hebben zien opgroeien. Zijn huwelijk kabbelend op de golven der gewoonte. Als hij in de plaatselijke gym een andere vrouw ontmoet, is het hek van de dam. Als het vuur na enkele maanden gedoofd is, blijft hij achter met een pasgeboren zoon en een gebroken eerste huwelijk. Het is een verslagen man die in een hoekje van een plaatselijke Starbucks koffie zit te drinken als hem plots een baan aangeboden wordt.

Lees het vervolg op URBANMAG.

 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl