yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Eats, shoots and leaves

Een leesteken op de verkeerde plek kan zware gevolgen hebben. De voorpagina van De Standaard lacht me toe met volgende kop: ‘Er ontbreekt een komma in de wet.’ Een komma? Waar maken we ons zorgen over als we niet eens een regering hebben. De begroting is in orde. Even 300.000.000 € bij elkaar zoeken en alles is klaar voor een jaartje gezond boekhouden. Hoe we de begroting bij elkaar fietsen? Heel simpel: we vragen 250.000.000 € aan Electrabel. Hallo zeg, laat ons eerlijk zijn. Hoe zou jij reageren als je Electrabel bent. Geen probleem: beste klant, gezien de marktomstandigheden zien we ons genoodzaakt om de prijzen … Mooi, we hebben weer even bewezen dat de wereld rond is, maar we zijn nog geen stap verder met ons leesteken natuurlijk.

‘Op verzoek van een van de partijen en op een met bijzondere redenen omklede beslissing, kan de rechter ofwel de vergoeding verminderen, ofwel die verhogen, zonder de door de Koning bepaalde maximum- en minimumbedragen te overschrijden.’
‘Op verzoek van een van de partijen, en op een met bijzondere redenen omklede beslissing, kan de rechter ofwel de vergoeding verminderen, ofwel die verhogen, zonder de door de Koning bepaalde maximum- en minimumbedragen te overschrijden.’

Daar gaat het dus om. We hadden gewoon naar de Franse versie moeten kijken en het aloude motto Pour les Flamands, même chose hadden we geen problemen gehad, want de Franstalige versie is wel correct. Heb ik het mis of worden de pietluttigheden tot megaproblemen opgeblazen? Neen, Harri (l)Olli heeft problemen. De Finse schansspringer is tot het einde van het seizoen geschrapt omdat hij … een triootje gedaan heeft. Komaan zeg, de helft van Vlaanderen blijkt in een bad vol confituur te duiken en het daarenboven te filmen en iemand die dan het skivliegen buiten de piste beoefent, wordt voor een aantal maanden geschrapt. Het zijn geen goede tijden meer voor grappenmakers.

Een piloot die een scheervlucht maakt : ontslagen

In een Hitleroutfit verschijnen op een feestje: excuses aanbieden

Een grap maken over joden tijdens een optreden, Alex : excuses aanbieden

Voor kledingfreaks: Amy Winehouse start een eigen kledinglijn. (wellicht denkt ze daarbij aan een vorm van kledij die je niet alleen kan dragen, maar ook snuiven)

En …. Story beweert dat Frans Bauer zijn verloofde bedriegt met Laura Lynn, maar die laatste heeft een gouden toekomst want in diezelfde Standaard lees ik dat Wiebelkonijn en andere beesten de hitlijsten bestormen. Dan ben ik nog liever die Australische chihuahua.

Het land van (n)ooit en Neverland, het bescheiden stulpje van Wacko Jacko: wat hebben ze gemeen? Ze komen dus allebei onder de hamer om de schulden van de eigenaar af te lossen. En dat in tijden van een subprimecrisis. Je zal maar pech hebben.

In het kader van de pechtvogel van de dag, klasseer ik het Agfa-aandeel dat maar eventjes 20% van haar beurswaarde verliest na teleurstellende cijfers. Een gans artikel wijst op de slechte resultaten en wat staat er op de laatste regel? Dat de winst steeg van 15 (2006) naar 42 miljoen (2007) euro. Het is maar hoe je het nieuws brengt natuurlijk.

Straks een hapje eten in Brussel. De keuze tussen Garuda en Lune de miel zal hartverscheurend zijn. Daarna luisteren naar Charlotte Mutsaers in PassaPorta. Of om het met de woorden van Felix Timmermans te zeggen:

Dit vind ik het schoonste en echtste geluk: niet weten waarom, zonder reden.
 
Voor alle fans van wiebelkonijnen onderstaande clip:
 
  div>

Reacties

babilonia op 27-02-2008 16:01
'En …. Story beweert dat Frans Bauer zijn verloofde bedriegt met Laura Lynn, maar die laatste heeft een gouden toekomst want in diezelfde Standaard lees ik dat Wiebelkonijn en andere beesten de hitlijsten bestormen. Dan ben ik nog liever die Australische chihuahua.'
 
t Is toch een vorm van reclame van jouw kant, Yves.
yves op 27-02-2008 16:16
yep, ik hoop op:
 
1. gratis abo van De Standaard
2. abo op Story (voor mijn moeder)
3. date met Laura Lynn (voor haar muziek)
4. date met wiebelkonijn (lijkt me leuk) 
babilonia op 27-02-2008 19:19
Dus je doet het niet voor niets. Altijd fijn als mensen een doel in het leven hebben.
 
Ik zou voor optie 1 gaan. Optie 4 is met het oog op Pasen ook nog wel aardig - als troostprijs.
 
 
ladyguin op 27-02-2008 19:54
Een leesteken op de verkeerde plek kan zware gevolgen hebben... dat geldt ook voor het : de klemtoon op het verkeerde woord leggen...De kinderen zaten te zappen en toen hoorde ik:
Gordon (ja die ja) wil serieus genomen worden ;--)
yves op 28-02-2008 07:47
oeps, ik zou als bezorgde mama (wat een inleving langs mijn kant) toch ook even om het hoekje komen kijken. 
ladyguin op 28-02-2008 07:52
Och...als je je (non-personaal) kinderen in "bescherming"wil nemen voor alle platvloersheid en pulp op de telly dan kun je dat vermaledijde masjien beter stante pede uit het raam flikkeren....
babilonia op 28-02-2008 20:34
Blij dat ik dan nog geen kinderen heb :) Scheelt een hoop moeite.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl