yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
maandag - vriesdag
Voor de eerste naar het werk gereden met een thermometer die begon met een minteken. Heerlijke vrieslucht inademen, gesauteerd met fijn stof en uitlaatgassen. In Brussel nog eens smogalarm, afremmen tot 90 km/u, want je kan er donder op zeggen dat de federale politie elk flitstoestel in België van stal gehaald heeft.
 
De markten bewegen weer net in een inversie correlatie met mijn positie. Slikken en opnieuw beginnen en steeds verder en dieper. De Kerviel-factor is niet ver af ;-)
 
Mail gekregen van vrienden die momenteel in Thailand zitten. Het valt daar allemaal goed mee. Veel te goed zo te lezen, ik krijg weeral heimwee. 
 
In de krant weeral berichten over rellende Moslims. Zijn onze westerse media inderdaad een beetje eenzijdig, of is er een teken aan de wand. Bouazza mocht tijdens het Moussem festival Arabische poëzie alleen in het Nederlands brengen. Een volk dat haar eigen poëzie censureert is niet goed bezig. In Denemarken zijn er ook al een paar weken rellen. In Berlijn niet veel beter. In Kandahar blaast een tegenstander van hondengevechten zichzelf op. Een baby wordt gebruikt om Bhutto op te blazen. Erg. Godsdienst volledig uit haar context getrokken.
 
09.47 u: BEL-20 + 35.73.
 
Gisteravond Vlees mij gelezen van Stijn Vranken. Een officiële reactie volgt later op Poëzierapport. Manguel nadert ook de laatste pagina. Geen idee welk boek dan mijn nachtkastje zal sieren.
 
Kaas (u weet wel: Elsschot) wordt verstript. Dick Matena heeft het boek dat steevast een succesnummer was bij leesopdrachten (niet own inhoud, maar dikte) in niet minder dan 284 bladzijden uitgetekend. Volgens mij meer bladzijden dan het oorspronkelijke werk. Verder in De Standaard der Letteren een volledig blad over boeken die je zeker niet moet lezen. Waarom er dan aandacht aan besteden, vraag ik me dan af.
 
Drs. P is 88 geworden en dat moet gevierd worden met een bundel ... onzijnen. De man verzint sneller rijmvormen dan Milquet redenen om een regeringsvorming dwars te liggen.  Christopher Hitchens legt met zijn boek God is groot de vinger nog eens op de zwerende wonde. Godsdienst ... nergens goed voor. Alleen de bespreking van Theroux'  De poort naar India lijkt me echt de moeite. Enkele snobs die zich laten onderdompelen in ashramtoestanden om daarna tantrische sex te bedrijven (natuurlijk niet met elkaar) waarbij de scène uit de film Samsara met door het hoofd blijft spoken.
 
Straks nog even als speldenkussen door het leven en Ann naar haar groepje allochtonen die een extra Nederlands taalbad wensen. Gelukkig zien we ook deze kant van multiculturaliteit.

Reacties

babilonia op 18-02-2008 18:29
Heeft Willem Jansen al wel eens op dit blogje gezeten? Anders zou hij flink van leer trekken tegen de pro-multiculti-opmerkingen in de teksten. Nou ja, meerdere culturen mogen van hem wel hoor, maar dan wel de culturen die zo min mogelijk kleuren meebrengen. Beetje vreemd idee van multiculturaliteit - à propos...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl