yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Thank god it is Freuday
Ik hou niet van pc's. Ze hebben de gewoonte om te crashen in het midden van een tekst. Steeds meer moet ik alles na 20 letters saven in de hoop om zo iets op het net te krijgen.
 
Momenteel ligt Dagboek van een lezer van Alberto Manguel op mijn nachtkastje. Manguel, gedurende een paar jaren de ogen van Borges, combineert in dit boek zijn dagelijkse leven met de literatuur die hem omringt. ik geef toe dat ik niet uitblink in originaliteit, maar het leek me leuk om het ook eens te proberen. 
 
Vandaag vrijdag 15/02. Weeral vakantie. Nog meer dan 40 dagen die ik dit jaar moet opkrijgen voor 1 september. 7 september vertrekken we. Een jaartje weg. Het verre oosten is plots heel wat dichter.
 
Een heerlijk tasje koffie en vers brood terwijl buiten de kat vastvriest aan het terrashout. Even territorium verkennen en dan opnieuw om het deken, de kat niet ik.
 
Daarna met de fiets naar Antwerpen. Langs het multiculturele Kiel, de geur van vers Turks brood en olijven. Veel zwerfvuil. Spijtig, de buurt verdient veel beter. Druk op de ring van Antwerpen. Nihil novi sub sole.
 
Om 9.55u bij het Muhka aangekomen en fiest gestald. Te vroeg blijkt dus. De cursus begint pas om 10.30u. Nog even tijd voor een extra cafféineshot. Het lichaam als expressie, het verbaast me dat dergelijke cursus mag plaatsvinden in een stad waar een enkele afgevaardigde ervoor zorgt dat de Fenomenale Feminatheek van Boontje naar Gent moet uitwijken.
 
Lucian Freud is het onderwerp van de Amarantcursus. De man die erin geslaagd is om een staatsieportret van Bettie van Engeland (niet te vergissen met Biba Binoche uit ons eigen Pallieterstadje) te laten lijken op Leo Tindemans.
 
   
 
(wie is de koningin van Engeland????)
 
Meer dan 40 cursisten. Meestal vrouwen die de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt hebben. Hier en daar een sporadische man. Ook Brigitte, een vriendin die ik wel meer tegen het lijf loop op dergelijke cursussen, was ook van de partij. Binnenkort vertrekt ze voor een dag naar Londen: Tate Modern. Ik jaloers ;-)
 
EUR/GBP: 0.7450, net geen 55 oude Belgische frankskens. Londen wordt opnieuw betaalbaar dankzij de euro. BEL-20: - 2.15%. Twee analisten schrijven over KBC en de kredietcrisis. De ene geeft een koersdoel van 60 € terwijl de andere een doel geeft van 105 €. KBC staat momenteel 84€. Analisten, een zal er altijd gelijk krijgen.
 
Tijdens de middag een hapje in het Zuiderpershuis. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een aantal brochures mee te nemen. De namiddag kondigt zich loom aan. Achter mij twee Nederlandse dames: de Stattler en Waldorf van de dag. Steeds weer kritiek op jan en alleman. Jan werd er bijwijlen nerveus van. Even op de ademhaling letten en de naakten op mij af laten komen. Trouwens Lucian is de kleinzoon van Siegmund. Benieuwd wat pepe zou gevonden hebben van het werk van zijn kleinzoon.
 
Op weg naar huis nog steeds file. Alleen de richting is veranderd. Antwerpen, bezette stad. Volgens mij geraakte je sneller uit het ghetto van Warschau (excusez le mot) dan uit Antwerpen tijdens de spits.
 
Indische saag scampi met pijnboompitten.
 
Weer nieuwe mensen die zich via mail aandienen om te helpen bij ons tijdschrift. Heerlijk om zoveel reacties te krijgen. Binnenkort selecteren en samen schrijven: VERZ!N blijft groeien. 
 
In de zetel met de Sunday Times. Heerlijk in een krant lezen waar je niet geconfronteerd wordt met ons Belgisch apenlandje. Moerman opnieuw in het parlement. De vent van Onkelinckx nog wat extra contracten en Leterme met een maagzweer. Volgens mij was die laatste ook liever kalligraaf geworden (wacht, neen die bestaat al)
 
OXYTOCINE. Volgens de ST het hormoon dat ervoor zorgt dat vrouwen hun moederinstrict ontwikkelen. Ze hebben reeds testen gedaan met ratten die het aangetoond hebben. Tja, of dit nu positief is? Een leuk artikel over Ian Fleming (the man with the golden pen) en de bespreking van een nieuw boek over Edgar Allan Poe: a life cut short van Peter Ackroyd.
 
Nog even de mail checken. De boeken die ik besteld heb bij Proxis zijn onderweg. Oswald Spengler en zijn ondergang van het avondland, een boek van Borges over poëzie, de DVD van The Damned van Visconti (als voorbereiding op Götterdämmerung) en How to talk about books you haven't read.
 
Op poëzierapport verscheen mijn recensie van Tumbas van Cees Nooteboom.  
 
 

 

Reacties

babilonia op 16-02-2008 13:14
"niet te vergissen met Biba Binoche uit ons eigen Pallieterstadje"
 
sorry voor de weinig inhoudelijkereactie, maar staat uw huis toevallig niet ver van Biba en de Grootaers stadje, of leid ik zaken verkeerd af?
yves op 16-02-2008 20:56
Laat u niet misleiden door de .nl-extensie. Ik woon al jaren in de buurt van het scholeken van lood en de metallurgie ;-)
 
Ik ben Antwerpser dan de Strangers. 
babilonia op 17-02-2008 13:06
Nee, nee ik had het al door. Maar dacht dat u in Lier woonde, bij Biba of bij de Walter...
 
 
yves op 17-02-2008 13:49
als ik mag kiezen, dan liever bij de Walter. Het meiske Biba geraakte tijdens een of andere programma op TV weer eens niet uit haar woorden.  
babilonia op 17-02-2008 15:51
de Walter verandert daarenboven ook niet om de drie weken van naam... Het enige waar hij dan nog last van heeft is van een beetje uitdijende 'nek- en halsspieren'.
 
Toch vind ik de keuze tussen Betty en Walter lastiger worden als je de lyrics van de liedjes vergelijkt.
 
vgl.
copypaste Sabrina:
'Boys, boys, boys,
Boys, boys, boys,
Boys, boys, boys,
Boys, boys, boys'
&
 
'Zij heeft stijl. Ze zegt enkel oh oh oh oh.'
 
 
babilonia op 17-02-2008 15:52
die enkel komt pas later in de tekst voor. Ik had hem iets te zware woorden meegegeven in t citaatje.
yves op 17-02-2008 16:21
je haalt nu ook niet dadelijk zijn beste liedje boven.
Waar is de tijd dat ik luid brullend op een TD 'Ik wil je' meezong. 
babilonia op 17-02-2008 16:36
Ik ga niet zeggen hoe ik over dat liedje denk ;-) Maar goed, op een TD zingen mensen wel meer vreemde dingen. Haha...
yves op 17-02-2008 16:53
ik zal het maar aan de jeugdige overmoed toeschrijven 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl