yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Vrijdag - vrije dag
Waarom ben je altijd wakker op dagen dat je eens kan uitslapen? Of waarom besluit je kat net die ochtend om in de vroege uurtjes een haarbal uit te braken met zo'n voorspel dat je het geluid vanuit haar staart hoort opborrelen? Of waarom besluit de krantenman net die ochtend om je krant eens niet in de bus te steken, maar ze dwars door de hall te zwieren via de brievenbus? Het leven openbaarde zich deze ochtend dus als een vraagteken.
 
Werken aan een tijdschrift, werken aan een boekhouding. Het leven van een vrijwilliger kan hard zijn. Hoe leg ik uit aan iemand die niet weet wat debet en credit is, hoe je een analytische boekhouding moet lezen? Hoe leg ik uit dat ik geen haarballen meer wil horen tijdens de nacht?
 
Vandaag naar onze koekenstad om in Chinatown inkopen te doen. Combineer dit met een bezoekje aan de bib en een etentje in een of ander restaurant waar je heerlijke, gevulde darmen met garnalenpasta kan eten (nog niet geprobeerd) en we spreken in vaktermen van een geslaagde dag.
 
Naar huis met Netrebko en Villazon. Gisteren werd me hun versie van La Traviata aangeraden. Vandaag al op cd aanwezig. Japin en Nothomb houden hen gezelschap. Noten tegen letters, maar een mooie combinatie om de avond door te brengen.
 
Spiral Jetty krijgt ook gezelschap, maar het kunstwerk van Robert Smithson is minder gelukkig met de dreigende komst van een olieboorplatform. Het bekendste  kunstwerk van de zogenaamde land art blijft liever een broedplaats voor vogels dan een vindplaats voor olie.
 
Het is een slechte tijd voor aandelenbezitters, tenzij je aandelen Icos hebt. Het overnamebod van KLA-Tencor stuwde de koers maar liefst 60% hoger. De rest blijft maar zakken en iedereen zegt dat het einde in zicht is. Van de daling of van de beurs? Ik zou het zo niet dadelijk meer weten.
 
In Bangladesh (waar weinig mensen aandelen ICOS hadden) besloot men ook iets te doen aan de hardnekkige armoede in sommige achtergestelde gebieden. De Grameen bank (van nobelprijswinnaar Muhammed Yunus) heeft besloten om microkredieten te verstrekken in ... de Verenigde Staten. Het is ver gekomen als men daar al mensen moet bijstaan met microkredieten. Langs de andere kant kan ik het best begrijpen: het getuigt immers van meer prestige om 20.000.000.000 USD af te schrijven dan 200.
 
Ik sluit af met het dreamteam van de moderne opera. Geniet in stilte.
 
 

Reacties

LTerheide op 23-02-2008 11:04
Ivm je eerste paragraaf: "Anything that can go wrong, will".
Hang Murpy's Law in een mooi kadertje naast je bed en bij elke storing zeg je: zie je wel. De eerste voldoening van de dag.
(volgens Wiki nederlands is het de "Wet van Bedrog", maar Murphy klinkt al op voorhand naar mislukking, dus beter).
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl