yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Zaterdag - vaatdag
Vandaag vrienden uit Nederland over de vloer gehad. Lekker bijkletsen over van alles en nog wat. We hadden ze reeds gemaild dat we een verrassing hadden. Hun speculaties waren vrij uiteenlopend. Ann zwanger, een verblijf aan zee, premier van België. Spijtig genoeg moesten we ze teleurstellen met onze sabbatical.
 
Koen Peeters kenden ze. Hij werd blijkbaar vernoemd nav Geert Maks In Europa. Vorige keer konden we hen overtuigen om Erik Vlaminck te lezen. We laten de Nederlanders zien dat we meer in onze mars hebben dan Gezelle en Brusselmans. 
 
De namiddag brachten we door met Rubens, Ensor. Permeke en andere groten uit onze Vlaamse klei gestampte kunstenaars. Het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen. Hoe lang is het geleden? Een paar jaar geleden heb ik er een jaartje kunstgeschiedenis gestudeerd. Weer eens tijdsgebrek dat me deed afhaken. Ik ben de kampioen van de aangevatte studieën. Bij een portret van Frans Hals stond ik even stil. Gisteren werd hij even besproken tijdens de Freudcursus. De handen van het geschilderde onderwerp deden me inderdaad denken aan Freud. Zouden we nu toch niet eens een kijkje gaan nemen in Den Haag naar de tentoonstelling?
 
Afwassen?  De ganse keuken is een slagveld. De tikka massala (verdorie, weeral Indisch gegeten) leek zich op eigen houtje door de keuken verspreid te hebben. De kat liep likkebaardend rond met een geel sikje. Ik zocht naar een oorzakelijk verband.
 
Protocols of Zion, shooting dogs, road to guantanamo. De protocollen waren niet slecht. Volgens een aantal weirdo's zouden de joden streven naar wereldoverheersing. Al te gek om los te lopen. Ze hebben de wereld al in hun macht ;-)
 
Fiscaal attest emissie. Aandelen gekocht aan 79.82 €. Nog steeds in-the-money. Hoe lang nog.
 
Dat vroeger dat weer nu is en altijd.  Francis De Preter verdient meer dan gewoon te liggen verstoffen op mijn bureau in het gezelschap van Philippe Caillau.
 
De choreografie van het winnende nummer van het Eurovisiesongfestival 2007 blijkt gebaseerd te zijn op een essay van de dichter Dirk Van Bastelaere uit 1986.
Het boekje Verwondingen Van Paul Bogaert is zeker de moeite waard om te lezen. De clip kan je hieronder alvast bewonderen. Op zijn website vind je trouwens veel meer leuke info over leven en werk van de man. 
 
Ondertussen heeft de CBFA gereageerd op de Engense analist die KBC aanvalt. Toch leuk om de reacties te lezen.  Ik kan Jane Fonda alleen maar gelijk geven als ze kut op het scherm zegt. Meer is er de laatste tijd niet meer te zien. Hoogstens een beetje lulkoek.
 
En dan ten slotte de winnende clip van het Eurovisiesongfestival 2007:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl