yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
alles goedkoper
Heb je soms wel eens het gevoel dat de wereld je ontglipt en dat je niet begrijpt waarom? De beurzen staan in vuur en vlam. Het aandeel Bear Stearns dat enkele maanden geleden nog 150 $ stond is net voor 2 $ over de toog gegaan. Het Gordon Geckomotto indachtig dat greed good is, gingen steeds meer superbreinen op zoek naar het geheim van Croesus. Omnia vanitas. Geloof er niet in. De echt slimme mensen houden hun geheimen voor zichzelf. Het zijn slechts de bluffers, de ego’s die hun ‘geheimen’ willen delen met de mensheid.  They are being paid in full.
 
Zaterdagavond nog eens naar Antwerpen geweest. Gaan eten is geen plezier meer. Restaurants duwen hun klanten in ruimtes waarvan de gevangenen in Guantanamo zouden gruwelen. Meer is beter. Voor hen toch. Ik kreeg medelijden met de spreekwoordelijke sardines en ben dan ook deze morgen in een spreekwoordelijke protestactie in de lokale Delhaize een paar blikken gaan opendraaien om de diertjes hun vrijheid te gunnen. Aan de charcuterietoog kon ik lezen dat de meeste producten aanzienlijk in prijs verminderd waren. Ja, ik las het goed. Sommige artikels zagen niet minder dan 50% van hun waarde verdwijnen. Is de index plots gekoppeld aan de Bel-20, zonder dat we daarvan op de hoogte gesteld werden? Toch wel een taak voor Guy Quaden zou ik durven stellen, want voor een slordige 400.000 € op jaarbasis kan die man toch wel zorgen dat we op de hoogte blijven van ons financieel wel en wee. Geen wonder dat Bernanke, de nieuwe baas van de Federal Reserve, zo bedrukt kijkt. In de eerste plaats verdient de gouverneur van een landje dat heel wat kleiner is dan het zijne, maar liefst 4 keer meer, anderzijds mag hij ook de rotzooi oplossen die zijn voorganger Mowgli Greenspan op de wereld losgelaten heeft. Zelfregulerende markten … , volgens mij even mysterieus als Nessie of de Yeti.
 
Nu ja, de yeti zullen we de volgende maanden ook niet meer te zien krijgen. De chinezen hebben nog eens besloten om Tibet een koekje van eigen deeg te geven. Even monnikknallen en het westen kijkt verschrikt de andere kant op. Dat onze atleten het risico lopen op stoflong na een sprintje van 100 meter, geen probleem. Dat ze de helft van het zuiden zonder deftige watervoorziening laten omdat ze een beetje hogerop een aantal megalomane dammen gezet hebben, groot gelijk, want … China rocks. Hebt u nog geen maoboekje met dito kostuum aangeschaft? Hebt u minou of blackie nog niet opgediend in een heerlijk hoisinsausje aan de buren? Hebt u nog niet onder luid applaus op een overvolle tram of bus de binnenkant van uw longen opgehaald en deze op de grond achtergelaten? Doen gewoon, want China heeft geld en wil het laten rollen. Citic is op koopjesjacht en lacht in zijn vuistje als het een zoveelste firma der westerse waanzin aan de haak slaat. De chinezen zitten al in het kapitaal van Foltis, de russen hebben de rest van de wereld.  Dus wie een onbekend wezen wil zien, zal naar Schotland moeten trekken: de yeti is momenteel even van de wereld afgesloten.
 
Dit weekend een meer dan 10 bladzijden tellende reportage in de krant over een ander mythologisch wezen dat even van het (politieke) toneel zal verdwijnen: het joenk neemt een sabbatical. Ik heb mijn plicht gedaan, nu is het aan de tsjeven. Mooi. Niks doen is ook een kunst. Daar kan je onze prins woef echter niet van beschuldigen. Hij krijgt niet alleen een ruime dotatie van meer dan 300.000 € ( bijna 1.000 € per dag om geen kl… te doen) en dan blijkt dat hij nog een aantal privézaakjes runt. Sterk. De cumul blijft bestaan. En de Vlaming … betaalt verder , … en minder.  Delhaize neemt het initiatief: 

Heerlijke Vlaamse kop (remember minou en blackie) : -50%
 
Strasbourg : - 20% Vleessla: -15%
 
Omega pharma: -9% Bel-20 : -2.94%  
 
Geef nu toe dat het helemaal niet zo slecht gaat met de beurs.
 
 
 
zoek de yeti ... 
 

Reacties

ladyguin op 19-03-2008 21:54
ohhhhhhhhhhh ^_^
babilonia op 24-03-2008 21:10
Volgens mij ben je erg druk, ik zie weinig nieuws aan de horizon!
yves op 24-03-2008 21:39
klopt. Moest nog wat andere zaken afwerken en af en toe moet ik eens gaan werken ;-) 
ladyguin op 24-03-2008 21:50
Nou Bab...jij krijgt tenminste nog een korte re-reactie...
yves op 25-03-2008 07:29
en nu voor ladyguin ;-)
 
spijtig genoeg nog steeds te weinig tijd en nu nog sneeuw op mijn internetverbinding
ladyguin op 25-03-2008 07:46
Hihi... bedankt hoor....
Sneeuw op de internetverbinding>>>> da's nog niks.... Ik moest om 7 uur op mijn werk zijn.... sta ik eerst te krabben for life....draai ik de sleutel om in 't contact>>>> putver>>> niks geen contact! Geen geluidje ondanks mijn door de garage benoemde "Turboaccu"!
 
Mijn broer is naar Zweden geëmigreerd en lacht om al die sneeuwalarmen hier...maar ja
zelfs de Nederlandse autootjes gaan dusal tegensputteren :--(
Tis me wat...
Groets, LG
babilonia op 27-03-2008 16:29
Sneeuw waait zelfs na pasen nog wel over. Dat is maar weer gebleken!
 
En ja, Yves, werken is zoiets dat af en toe moet gebeuren. Maar al met al hebik t idee dat je t nog redelijk graag doet. In je berichten zie ik vaak financiele fragmentjes tussen de literaire of maatschappijkritische of etc. bedrijven door.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl