yvesjoris.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De moeite waard
 
 google  Yves' blog 

 
 
 
   
 
Long time no c
Donderdagavond weer les gegeven. De beginselen van fx-spottrading. Het lijkt allemaal zo simpel als ik het me hoor vertellen. Het is simpel: kopen en verkopen op het juiste ogenblik. Het is geen economie hoor ik mezelf vertellen, het is psychologie. De mens is de meest logische computer die bestaat. We pretenderen wel allemaal een eigen mening te hebben, maar zolang die niet afwijkt van de gevestigde waarden, voelen we er ons goed bij. Goede bedrijfsvooruitzichten en winstcijfers worden genadeloos afgeslacht. Heerlijk. Het beste bewijs dat we risicoaverse meelopers zijn. Goed nieuws is slecht nieuws.
Vrijdagavond op café. 't Waagstuk in de Stadswaag. Afgesproken met John, een Engelsman die we in Cambodja leerden kennen. Hij was hier samen met een vriend om de bierfeesten in Sint-Niklaas te bezoeken. De laatste keer dat hij in België was moesten we gaan kiezen. Bijna een jaar later zijn we nog geen stap verder. Neen, niet waar: ik heb zelden zoveel Waalse ministers Nederlands horen spreken op de radio. En een mooi accent zelfs. Waar is de tijd dat Paul Marchal nog zijn eigen interpretatie gaf van de taal van Molière? Of je nog mocht lachen met Dutroux. Ganse bladzijden grappen werden aan de man besteed.  Wel ervoor gezorgd dat ik die avond slechts een biersoort (en dan ook slechts 1 flesje) gedronken had.
 
 
 
herinnert u zich deze nog?
 
Geen zin om tegen 180 km over de A12 te scheuren en dan betrapt te worden door een overwerkte politieagent. Nu ja, ik zou dan eventueel net zoals ons nieuwe Belgische Barbie 2008 (Alizée mijn vlaamsk is nie zo koet Poulicek) kunnen zeggen dat ik mijn rijbewijs nodig heb voor mijn werk. Gelukkig had ze gedronken, want anders zou het maar een dom geweest zijn om betrapt te worden.
 
Ik zou beweren dat ik zo snel reed om Lien Van de Kelder (ook een beetje morbiede als je hierboven reeds over Dutroux sprak, maar het is echt geen bijnaam) als eerste naakt te zien in het Sportpaleis, alsna ik dan onder politie-escorte naar de groene tempel begeleid zou worden). Dezelfde Lien was naar Cambodja getrokken en voelde zich dadelijk geroepen om iets voor al die kindertjes daar te doen. Uit de kleren gaan in het Sportpaleis, je moet er maar opkomen. Ik ben zeker dat ze daar allemaal beter van worden.
Ik ken trouwens een aantal Amerikaanse scholen die binnenkort een toevloed van nieuwe mannelijke studenten zal kennen. Het Amerikaanse Co-ed magazine heeft immers onder de titel 'zijn leraressen die nieuwe priesters' een lijstje online gezet van 18 leraressen die meer dan letterlijk een aantal studenten over de tong liet gaan. Het lijstje vindt u hier en inschrijven is pas mogelijk vanaf de grote vakantie. Geef toe dat je voor minder zou veranderen. In mijn tijd waren de leraressen meestal te herkennen aan het feit dat ze de zwaarste baardgroei hadden.
De drie jongens die de hoofdrol mochten spelen in Road to Guantanamo hadden ook geen last van baardgroei. Je zal het maar meemaken. Het ene moment zit je nog in Engeland (weliswaar niet echt goed bezig als ik de film zag) en het volgende moment word je op kosten van de Amerikaanse belastingsbetaler de ganse wereld rondgevlogen omdat je een zogenaamde Al-Qaidamilitant bent. Pfff, deprimerende film die een andere kijk werpt op de terroristen. Ondertussen nog een boek uitgelezen over Urban legends. Gekookte kinderen, kakkerlakken in hamburgers, lijken in koffers en moordenaars die over je schouder meekijken, je zou voor minder aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhhhhhhhh
 
 

Reacties

babilonia op 02-03-2008 15:33
uw kas opvreten , dat vond ik de beste
en de question jambon ook...
 
Zo maken ze ze niet meer. Zijn de herhalingen op vrijdag al gedaan, vraag ik mij terstond af... Hm. Eens checken.
yves op 02-03-2008 15:49
heb twee jaar geleden televisie buitengegooid en nog geen seconde spijt gehad. 
babilonia op 02-03-2008 19:31
Op vrijdagavond kijk ik soms tv. Bij mij thuis heb ik ook geen televisie. Daarop vind je toch weinig anders dan troep. Bovendien zijn veel programma's en veel belangwekkende (en minder belangwekkende) fragmenten de volgende dag al op internet te vinden.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl